top of page

Lillegård Fårfarm Ved

Vintertid är tid för arbete i skogen

När odlingen gått i vintervila är det dags att ta tag i skogskötseln. Mestadels handlar det i vårt fall om att plockhugga för ved eller timmer. Röjning och gallring avstår vi ifrån så längt det är möjligt enligt det naturnära skogsbrukets filosofi.

 

Vill du köpa ved av oss stödjer du ett äkta småbruk som försörjer en person på heltid och som försöker jobba så hållbart som möjligt. Allt arbete med veden gör vi själva och alltid med miljöbensin i sågen, kap och klyvning gör vi när det är sol så att våra solpaneler kan stå för energin och vi hugger där det gör nytta på fler sätt än att bara ge ved.

Det är småskaligt som gäller allt klyvs passande en braskamin och uppåt ingen beställning är därför heller för liten, köper man 1m3 staplad ved kostar den 800 kr ink moms). Mindre förpackning kostar 1,2 kr litern d.v.s en normalstor flyttlåda kostar då 100 kr (ink moms) + priset för själva lådan, såvida du inte tar med en egen. Veden beräknas vara kluven och torr efter midsommar. Levererar inom rimligt avstånd efter överenskommelse.

Maila eller ring om du är intresserad kontaktuppgifter finns längst ner. 

20210114_153209[1].jpg
bottom of page