Lillegård Fårfarm Ved

Vintertid är tid för arbete i skogen

När odlingen gått i vintervila är det dags att ta tag i skogskötseln. Det kan handla om att röja, gallra eller ta hand om vindfällor. 2020/2021 var det dags att gallra ur ett bestånd med björkar som stod för tätt. Står de så riskerar kronorna att piska livet ur varandra och så såg det ut där årets ved har huggits. Läs mer om årets vedhuggning på bloggen.


Vill du köpa ved av oss stödjer du ett äkta småbruk som försörjer en person på heltid och som försöker jobba så hållbart som möjligt. Allt arbete med veden gör vi själva och alltid med miljöbensin i sågen, kap och klyvning gör vi när det är sol så att våra solpaneler kan stå för energin och vi hugger där det gör nytta på fler sätt än att bara ge ved.

Det är småskaligt som gäller allt klyvs passande en braskamin och uppåt ingen beställning är därför heller för liten, köper man 1m3 staplad ved kostar den 500 kr + moms (0,6 kr/l). Mindre förpackning kostar 0,8 kr litern d.v.s en normalstor flyttlåda kostar då 80 kr (ink moms) + priset för själva lådan, såvida du inte tar med en egen. Veden beräknas vara kluven och torr efter midsommar. Levererar inom rimligt avstånd efter överenskommelse.

Maila eller ring om du är intresserad kontaktuppgifter finns längst ner. 

20210114_153209[1].jpg